Gratis Verzending in EU Ma-Vr voor 23:59 besteld, morgen in huis Ma-Vr voor 9:30 besteld, vanavond in huis (sameday € 5,95) 5568 klantenbeoordelingen (9.4)

Welke maat raw steel hairpins voor welke tafel?

Welke maat raw steel hairpins voor welke tafel?

Raw steel hairpins zijn ontzettend trendy meubelpootjes die een moderne en stijlvolle uitstraling hebben. Het leuke is dat u ze toe kunt passen in vrijwel elk interieur, van klassiek tot landelijk. Dat maakt ze dus veelzijdig én daardoor aantrekkelijk om te gebruiken om bestaande meubels te transformeren, of eigenhandig een meubel te maken om deze hairpins onder te plaatsen. De veelzijdigheid gaat echter verder dan dat, want elk type tafel leent zich hier in principe voor. Van bijzettafeltje tot robuuste eettafel. En dat zorgt er weer voor dat u een duidelijke lijn kunt trekken in uw interieurstijl, wat voor rustige uitstraling zorgt.

Nu zijn er verschillende maten raw steel hairpins. Hoe vindt u nu de juiste maat voor de gewenste tafel(s)?

Eettafel of bureau

Voor een eettafel is de standaardhoogte rond de 75 - 80 cm. Daar zijn de meeste eettafelstoelen ook naar gemaakt. U schuift zo gemakkelijk aan tafel én uw zithouding is ergonomisch verantwoord. Meet dit voor uw persoonlijke situatie wel even na, want een centimeter te veel of te weinig kan al voor problemen zorgen. Meet de maat altijd vanaf de vloer tot en met het tafelbad. De dikte van dit blad bepaalt ook mede hoe hoog de raw steel hairpins moeten zijn. De gemiddelde dikte zit rond de 5 cm. Niet alleen voor eettafels geldt deze uitleg natuurlijk, ook voor bureaus is deze maatvoering aan te houden.

Koffietafel

Een koffietafel staat doorgaans op een centrale plek in een zithoek. Het gaat om een wat lager tafeltje waarvan het blad ongeveer gelijk dient te zijn aan de zitkussens van de banken die er omheen staan. Op die manier is het gemakkelijk om koffie, thee, koekjes en versnaperingen aan te bieden aan uw gasten, of om hier zelf gebruik van te maken. En natuurlijk kan een koffietafel ook dienen om na een lange werkdag de voeten hierop rust te geven. Dan is een gelijke hoogte met de zitkussens extra prettig. Om achter de juiste maat raw steel hairpins te komen geldt ook hiervoor dat u meet vanaf de grond tot en met het tafelblad.

Bijzettafel

Om het uzelf extra gemakkelijk te maken kunt u ook kiezen voor een bijzettafeltje naast een fauteuil of bank. Plaats hier een lampje op om bijvoorbeeld altijd goed licht te hebben om te lezen, of om een hapje of drankje binnen handbereik te hebben zonder ver uit te hoeven strekken. De maat raw steel hairpins die u nodig heeft, heeft onder andere te maken met hoe gemakkelijk u wilt kunnen reiken naar datgene wat er op het tafeltje staat. Te laag is niet prettig, maar te hoog ook niet.

Een bijzettafeltje kan ook elders in huis een functie bekleden, zoals op een andere locatie in de woonkamer, of in de hal, op de overloop, slaapkamer of badkamer. Dan is de juiste hoogte minder van belang met het oog op ergonomie. Het heeft in zo’n geval vooral met persoonlijke smaak te maken.

Eindeloze andere mogelijkheden raw steel hairpins

U kunt overigens zo creatief zijn met raw steel hairpins als u zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan een dienblad waaronder deze pootjes bevestigd worden om zo eenvoudig, praktisch en stijlvol ontbijt op bed te serveren. Naast de hierboven genoemde mogelijkheden kunt u ook boekenkasten, nachtkastjes, dressoirs en zelfs stoelen zijn op deze manier van een geheel nieuwe look voorzien. Extra belangrijk hierbij is goed te letten op het maximaal te dragen gewicht van de meubelpootjes. Dit staat erbij vermeld in de productomschrijving op deze site.