Gratis Verzending Ma-Vr voor 23:59 = morgen in huis 5622 beoordelingen (9.4) Ma-Vr voor 9:30 = vanavond in huis (sameday € 5,95)

Hoe vervang ik makkelijk de meubelpoten van mijn meubels?

Hoe vervang ik makkelijk de meubelpoten van mijn meubels?

Of je nu een nieuw meubel hebt gekocht en je vind de pootjes niet mooi of je wil je oude meubel een nieuwe uitstraling geven, het begint allemaal bij het demonteren van de oude en het monteren van de nieuwe pootjes. Je kunt dit in de meeste gevallen zelf doen en je hoeft hiervoor niet eens extreem handig te zijn. Hieronder vind je een korte uitleg waarin we de meest voorkomende methodes in enkele simpele stappen beschrijven.

Bevestiging door middel van draadeind M8 of M10

Als u pootjes heeft met een draadeind kunt u deze eenvoudig demonteren en weer monteren door ze simpelweg te draaien. In de meeste gevallen is losdraaien tegen de klok in en vastdraaien met de klok mee. Dit kunt u controleren door eerst zachtjes te draaien en zo te voelen welke kant los en welke vast is. Let op dat u ze bij het monteren niet te vast draait om beschadiging van de schroefdraad te voorkomen. VAST = VAST!

Bepaal de juiste schroefdraad voordat u de nieuwe pootjes gaat bestellen. Zo voorkomt u dat de nieuwe pootjes niet passen en u ze weer moet retourneren of omruilen. Draadeind M8 heeft een buitendiameter van 8mm en M10 heeft een buitendiameter van 10mm.
Maten M8 draadeind  Maten M10 draadeind

Het advies is om de pootjes een keer per jaar opnieuw vast te draaien. Zo blijft uw meubel het stevigst op zijn pootjes staan en heeft u er het langste plezier van.

Bevestiging door middel van schroeven

Als u pootjes heeft die door middel van schroeven vastgezet dienen te worden, is het verstandig om als eerste de lengte van uw schroef te gaan bepalen en het aantal dat u nodig heeft. Als u dit heeft gedaan, kunt u in de meeste gevallen de juiste lengte schroeven bestellen in onze webshop. U kunt deze vinden onder de categorie bevestigingsmaterialen.Ook bij het bevestigen door middel van schroeven is het belangrijk dat uze bij het monteren niet te vast draait om beschadiging van het pootje en de schroef te voorkomen. VAST = VAST!

Zoals u ziet, kunt u zonder al teveel moeite uw favoriete pootjes onder uw meubel monteren. Vaak komen er niet eens veel gereedschappen of bevestigingsmiddelen aan te pas.